10 nieuwe deelautolocaties in Nijmegen

greenwheels-iiNijmegen heeft er sinds deze week tien nieuwe deelautolocaties bij. Reden is de toenemende vraag naar het gebruik van de milieuvriendelijke deelauto. Het totale aantal deelautolocaties in Nijmegen komt daarmee op 44. Nijmegen is daarmee een van de koplopers.

Deelauto’s bieden hetzelfde gemak als een eigen auto, maar dan zonder de vaste lasten. In Nijmegen worden hiervoor auto’s aangeboden door Greenwheels en StudentCar.

Greenwheels had al 31 auto’s in Nijmegen staan, en heeft onlangs een verzoek ingediend bij de gemeente Nijmegen voor de aanleg van 10 nieuwe locaties. De gemeente heeft deze locaties toegewezen:

·         Ridderstraat ter hoogte van de Lindenberg
·         NS Station Nijmegen CS /terrein Fong Shou,
·         Groenestraat ter hoogte van huisnummer 294
·         Hoek Boterbloem / Akkerwinde ter hoogte van huisnummer 40
·         Volsellastraat, ter hoogte van huisnummer 1
·         Insulindestraat
·         Cronjestraat overzijde huisnummer 94
·         Horstacker 14-50
·         Groenewoudseweg ter hoogte van huisnummer 10
·         Haterseweg overzijde huisnummer 5

Eind 2000 ging Greenwheels van start. Aanvankelijk met een klein aantal auto’s en enkele tientallen abonnees. Sindsdien heeft autodelen in Nijmegen een vlucht genomen. Sinds 2007 is het aantal abonnees in Nijmegen bijna verdubbeld. Op 1 maart 2010 maakten 420 huishoudens gebruik van 31 auto’s. Dat is bijna 13,5 huishoudens per auto. Greenwheels houdt een norm aan van 10 tot maximaal 15 huishoudens per auto. Door de uitbreiding van het aantal Greenwheelslocaties komen er voor alle gebruikers voldoende auto’s beschikbaar.

StudentCar heeft in Nijmegen 3 auto’s staan op de studentencomplexen Galgenveld, Vossenveld en Platolaan.