Aannemer parkeergarage Van Schaeck Mathonsingel bekend

parkeergarageEr is een aannemer geselecteerd voor de bouw van de ondergrondse parkeergarage onder de Van Schaeck Mathonsingel. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft het werk voorlopig gegund aan BAM Civiel Zuid-Oost. De bouw start op z’n vroegst begin 2010. De oplevering is gepland voor de eerste helft van 2012.

Onder de Van Schaeck Mathonsingel wordt een parkeergarage gerealiseerd met ca. 650 plaatsen in combinatie met een fietsenstalling van ca. 1000 plaatsen. De Van Schaeck Mathonsingel zelf wordt ingericht als aantrekkelijke verbindingsroute tussen het station en de binnenstad. In het ontwerp van BAM wordt op een eigentijdse manier ingespeeld op het klassieke ontwerp van Copijn met in het midden een wandelesplanade met fonteinen en vazen en aan beide zijden groenstroken, rijstroken, fietspaden en trottoirs. De fontein midden op de singel krijgt een lichtkoepel die als een vide doorloopt tot de bodem van de garage en de garage van daglicht voorziet.

Als voor bereiding op de aanleg van een parkeergarage is inmiddels de rooivergunnings-procedure gestart voor de haagbeuken en gele paardekastanjes. De bomen worden zo kort mogelijk voor aanvang van de bouw gerooid. Uit onderzoek komt naar voren dat de levensverwachting van deze bomen beperkt is. In het nieuwe ontwerp komen vier rijen lindebomen terug. Wanneer de garage gerealiseerd is, vervalt het parkeerterrein op de Nassausingel. De Nassausingel krijgt dan zijn vroegere, groene inrichting terug. Bovendien zullen de beelden van de vier jaargetijden, die hier vroeger hebben gestaan, worden teruggeplaatst. De beelden staan op dit moment nog in het Hunnerpark.