Aardgastankstation voor Nijmeegse bussen

Gedeputeerde Van der Kolk opent een commercieel aardgastankstation

Zo’n vijfenzeventig bussen van Novio tanken vanaf 13 december aardgas. Om deze Nijmeegse bussen van aardgas te voorzien bouwt CNG Net een van de grootste aardgastankstations van Nederland. Op 10 juni ondertekenden de gemeente Nijmegen en CNG Net de realisatie- en exploitatieovereenkomst.

Novio heeft onlangs van de Stadsregio de concessie gekregen om de komende drie jaar het busvervoer in de regio te verzorgen. Vanaf 13 december rijden de buslijnen binnen Nijmegen, lijn 1 tot en met 11, 30 én de Waalsprinter, op aardgas. Novio schaft hiervoor 75 nieuwe aardgasbussen aan. Dit is zeer gunstig voor het (leef)klimaat en de luchtkwaliteit in vooral het centrum van de stad door de verminderde uitstoot van NOx, CO2 en fijnstof. De bussen produceren bovendien minder geluid en trillen ook minder. Daarnaast zijn ze beter toegankelijk voor invaliden en mensen die slecht ter been zijn.CNG Net krijgt de opdracht na een Europese aanbesteding. Het aardgastankstation komt op het Hermesterrein aan de Industrieweg.

Op woensdag 10 juni ondertekenden wethouder Jan van der Meer en Erik Kemink van CNG Net/Ballast Nedam de overeenkomst voor de bouw en exploitatie die ervoor zorgt dat het aardgastankstation op 13 december (bij de start van de aardgasbussen) klaar voor gebruik is.