Deelnemerswerving van start voor proef SLIM Prijzen Waalbrug

waalbrugDe automobilist heeft een keuze: Of dag in, dag uit in de file staan óf de file mijden en geld verdienen. Iedereen die regelmatig in de spits over de Waalbrug naar Nijmegen rijdt, kan vanaf nu die keuze maken. Een aantrekkelijk aanbod, want dit najaar vinden ingrijpende wegwerkzaamheden plaats op de Prins Mauritssingel/N325. Vandaag gaat de publiekscampagne van start.

Bij automobilisten die in ieder geval in aanmerking komen om mee te doen aan de proef zal een deze dagen een uitnodigingsbrief op de mat vallen. Daarnaast moeten flyers, advertenties, een website en tekstkarren bij de Waalbrug ervoor zorgen dat SLIM Prijzen duizenden deelnemers trekt.

Initiatiefnemers Stadsregio Arnhem Nijmegen, gemeente Nijmegen en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat gunden de uitvoering van het project eerder deze maand aan ARS Traffic & Transport Technology BV uit Leidschendam. Directeur Jan Linssen: “Prachtig dat SLIM Prijzen wordt ingezet rond de wegwerkzaamheden bij de Waalbrug. We hebben al eerder gezien dat zo’n beloningssysteem voor automobilisten echt werkt. Er zijn voorbeelden bekend waarbij de deelnemers aan deze proeven het totaal aantal spitsritten zelfs halveerden. En dat terwijl je bij 10% minder verkeer al bijna geen files meer hebt. We hebben er echt zin in om bij de Waalbrug net zo’n succes neer te zetten!”

Het principe is simpel maar doeltreffend. Wie voorheen per week viermaal in de spits over de brug reed, maar dat als deelnemer straks helemaal niet meer doet, verdient 4 maal 4 = 16 euro per week. Automobilisten die regelmatig over de Waalbrug in de spits naar Nijmegen rijden, kunnen zich nu aanmelden op www.slimprijzen.nl. Hier treft u ook nadere informatie over de proef Slim Prijzen.

Jan Linssen: “Wat je vaak ziet bij zulke projecten is dat mensen blijvend hun reisgedrag aanpassen. Tijdens zo’n proef komen ze erachter hoe fijn het is als je de file kunt mijden. Je houdt tijd over voor andere dingen en komt zonder stress aan op je bestemming.”

De beloningsperiode van SLIM Prijzen Waalbrug start op 7 september met een pilotfase en start medio september officieel. Iedere 100ste deelnemer krijgt naast de beloning van 4 euro per spitsmijding 100 euro extra. Wie zorgt voor een nieuwe deelnemer krijgt als dank 25 euro. En de eerste 2.000 deelnemers krijgen gegarandeerd 30 euro uitgekeerd, ongeacht het aantal daadwerkelijke spitsmijdingen.

Op hun persoonlijke webpagina krijgen deelnemers dagelijks een overzicht van hun beloning tot dan toe. Hier vinden ze ook tips voor reisalternatieven en informatie over de proef zelf. Een tweetal enquêtes rond de proef moeten uitwijzen hoe dergelijke proeven in de toekomst verder kunnen worden uitgebouwd.