Doe mij een plezier en stem woensdag GroenLinks lijst 1

Zoals je wellicht weet stop ik met het wethouderschap na de verkiezingen. Na 8 jaar wethouderschap en 20 jaar lokale politiek is het wel mooi geweest. Ik ga wat anders doen. Wat, weet ik nog niet, maar vast iets dat met duurzaamheid te maken heeft. Want daar ben ik al vanaf mijn jonge jaren druk mee.

Ik vond het een eer om wethouder te mogen zijn van deze fantastische stad. En ik heb dag en nacht gewerkt aan mijn ideaal van een mooie compacte, bruisende én groene stad met een mooie dikke groene ring eromheen, een stad die minder afhankelijk is van fossiele brandstoffen en een stad waar de daken glinsteren van de zonnepanelen. Ik denk dat ik er goed in ben geslaagd om samen met partners in de stad van Nijmegen een duurzame stad te maken.

Want we zijn inmiddels koploper als het gaat om energiebesparing, duurzame stedelijke logistiek, duurzaam inkopen, verduurzaming van maatschappelijk vastgoed en zonneparken. Het meest trots ben ik op de bussen die rijden op groengas gemaakt uit de eigen regio en het warmtenet waarmee we maar liefst 35.000 woningen kunnen verwarmen met restwarmte van de ARN. Ook op groen is er veel gedaan met als hoogtepunt het romantisch parkje op de Korenmarkt en uiteraard wandelbrug de Ooypoort.

Ik heb met veel plezier gewerkt aan de realisatie van stadsbrug de Oversteek, de nevengeul met het nieuwe eiland Veur Lent en de Waalsprong. Het paradepaartje daarvan vormt Plant je Vlag; een uniek project met particulier opdrachtgeverschap. Daar in de Vossenpels ontstaat de mooiste wijk van de Waalsprong met bijzondere architectuur.

Ik stop weliswaar met het politieke werk, maar er staan bij GroenLinks goede opvolgers klaar om het stokje over te nemen zoals Pepijn Boekhorst, onze lijsttrekker, wethouder Bert Frings en Harriet Tiemens als groene wethouderskandidaat. Zij willen door op de ingeslagen weg. Stem dus GroenLinks, lijst 1. Helemaal onderaan die lijst sta ik als lijstduwer. Een eervolle plek, waar je natuurlijk ook op kunt stemmen. Dat zou ik erg waarderen.