Groen en sociaal project in parkeergarage

greenfoxVandaag heeft GroenLinks-wethouder Van der Meer in de parkeergarage Kelfkensbos een duurzame en sociale pilot afgesloten. Hier zijn 630 TL-buizen vernieuwd en vervangen door duurzame exemplaren. Deze operatie is in opdracht van de gemeente uitgevoerd door medewerkers van Breed in samenwerking met het bedrijf Greenfox.

Greenfox is een bedrijf dat op veel plaatsen in Nederland samenwerkt met Sociale Werkvoorzieningsbedrijven om overal oude, stroomslurpende TL-armaturen om te bouwen tot energiezuinige exemplaren. In Nijmegen hebben ze in opdracht van de gemeente daarom samen met Breed de verlichting in de parkeergarage Kelfkensbos vervangen.

Voor de gemeente was deze pilot een voorbeeld van het integraal aanpakken van een project: de verlichting in een gemeentelijk pand is met een investering van 35.000 Euro duurzaam gemaakt. Voortaan wordt jaarlijks 38.000 euro op de energierekening bespaard. Tegelijk is er gewerkt met medewerkers van Breed, wat precies past in het plaatje dat SW-ers de komende jaren zoveel mogelijk buiten de deur gaan werken. Tenslotte is het een goed voorbeeld van samenwerking tussen het bedrijfsleven en de overheid.

Enkele SW-medewerkers hebben ter plekke een demonstratie gegeven van het verwisselen van de TL-armaturen.