GroenLinks steekt leraar hart onder de riem

nijmegen_michiel-de-ruyterschool-kleinOp zondag 14 februari, Valentijnsdag, stak lijsttrekker Jan van der Meer van GroenLinks de leraren van basisschool Michiel de Ruyter een hart onder de riem steken door een Valentijnskaart voor de leraren te posten. Daarna ging hij ook een aantal andere scholen af. De actie is bedoeld om leerkrachten, die een belangrijke bijdrage leveren aan het maatschappelijk klimaat, in het zonnetje te zetten.

Basisschool Michiel de Ruyter ligt in Nijmegen-West. Samen met de ouders zijn de leerkrachten heel actief om kinderen uit de eigen wijk op deze school te krijgen. Jan van der Meer: “GroenLinks knokt samen met hen voor gemengde wijken en gemengde scholen. De Valentijnskaart brengt onze bewondering voor de inzet van de leerkrachten en ouders tot uiting”.

Door een hoge werkdruk, bureaucratische rompslomp en dreigende bezuinigingen staat de kwaliteit van het onderwijs onder druk. Voor GroenLinks is bezuinigen op onderwijs taboe. Er moet juist meer geïnvesteerd worden. Want een goede leraar maakt voor de leerlingen het verschil. Ilknur Aksakal, kandidaat raadslid nam ook deel aan de actie: “We moeten zuinig zijn op leraren die met passie voor hun vak elke dag weer onze kinderen voorbereiden op de toekomst.”

Niet alleen in Nijmegen werd deze actie uitgevoerd, op meer dan 400 scholen in bijna 50 gemeenten worden leraren door GroenLinks in het zonnetje gezet.