‘Het Groene Hert’ in pand Hoefsloot

groene-hertIn het voormalige pand van meubelzaak Piet Hoefsloot in Nijmegen wordt op zaterdag 19 februari Het Groene Hert geopend. Het gaat om een combinatie van een adviescentrum over duurzaamheid en een grote winkel waar tal van duurzame producten te koop zijn.

„Mensen kunnen er gratis hulp en advies krijgen om hun woning duurzamer te maken”, zegt Tineke Honingh van SOM Nijmegen, de stichting die Het Groene Hert gaat runnen. „Denk aan tips voor betere isolatie, zonne-energie en groene leningen. We kunnen mensen die gaan verbouwen helpen bij het zoeken van in duurzame oplossingen gespecialiseerde architecten, aannemers en leveranciers en we helpen bij het aanvragen van subsidies, bijvoorbeeld op zonnepanelen.”

Honingh ziet Het Groene Hert aan de Burchtstraat in hartje stad als een ‘duurzaam punt’. „Het is een uniek concept. Bedrijven uit de regio met duurzame producten krijgen er ook de gelegenheid om zelf advies en voorlichting te geven. En er komt een grote winkel boordevol duurzame producten, van huidverzorging tot een babylijn, van duurzame lampen tot allerlei erergiezuinige gadgets.”

Doel van SOM is om de schakel te zijn tussen wat de gemeente Nijmegen en andere overheden aan groene subsidies in petto hebben, wat bedrijven aan scherp geprijsde groene alternatieven bieden en wat de klant vraagt.

Bron: De Gelderlander