Leenbuggy-service binnenstad uitgebreid met leenrollators en leenrolstoelen

leenbuggyGebruikers van de fietsenstalling aan de Mariënburg en de parkeergarage aan het Kelfkensbos kunnen vanaf vrijdag 19 juni gratis gebruik maken van leenrollators en leenrolstoelen. De rollators en rolstoelen maken het mensen die slecht ter been zijn makkelijker om de Nijmeegse binnenstad te bezoeken. Het aantal leenbuggy’s (voor ouders van jonge kinderen die op de fiets naar stad willen) is ook uitgebreid.

De rollators worden uitgeleend bij de fietsenstalling aan de Mariënburg. Ze zijn bedoeld voor mensen die (tijdelijk) slecht ter been zijn, maar wel kunnen fietsen en ook graag met de fiets naar de binnenstad komen. De rolstoelen staan in de Kelfkensbosgarage en zijn bestemd voor klanten van deze parkeergarge die slecht ter been zijn maar thuis geen echte rolstoel hebben, of een rolstoel bezitten die niet in de auto past.

Concrete aanleiding voor de aanschaf van de rollators en rolstoelen zijn de vragen van enkele bezoekers van de binnenstad. In eerste instantie gaat het om twee rollators en twee rolstoelen. Als blijkt dat er veel vraag naar is, wordt dit aantal uitgebreid.

Datzelfde is ook gebeurd met de vijf leenbuggy’s die de gemeente Nijmegen sinds oktober 2008 aanbiedt in de gratis fietsenstalling aan de Mariënburg. Voor de leenbuggy’s, bedoeld voor ouders die met hun jonge kinderen op de fiets naar de stad willen, hoeft niet betaald te worden. Wegens de grote belangstelling, zijn er vrij snel na de introductie twee extra leenbuggy’s bijgekomen. Dit aantal is uitgebreid met nog eens twee exemplaren. Het totaal aantal leenbuggy’s in de Mariënburgstalling bedraagt daarmee nu negen.

Klanten van de Mariënburg-fietsenstalling die een buggy of rollator willen reserveren/lenen kunnen contact opnemen met (024) 329 28 46. Voor lenen/reserveren van een rolstoel kan men bellen met de parkeergarage Kelfkensbos (024) 329 92 78. Reserveren kan alleen op de dag zelf.

Meer informatie over de uitleenservice in de Mariënburg-stalling en de Kelfkensbosgarage is ook te vinden op www.nijmegen.nl/naarnijmegen. Klik vervolgens op de buttons ‘fiets’ (voor de buggy’s en rollator’s) of auto (voor de rolstoelen).

De eerste leenrolstoel in de Kelfkensbosgarage wordt donderdag 18 juni om 14.30 uur uitgegeven door GroenLinks-wethouder Jan van der Meer aan mevrouw I.C.M Ham-Driessen. Vertegenwoordigers van de Werkgroep Integratie Gehandicapten (WIG) Nijmegen en het Platform Gehandicapten Nijmegen (PGN) zijn hierbij ook aanwezig.