‘Naar concert met korting op OV’

goffertparkEr moeten voor bezoekers van grote evenementen kortingskaarten op het openbaar vervoer komen. Dat vindt wethouder Jan van der Meer van Nijmegen. Hij wil met de organisaties van concerten maar ook met de Vierdaagsetop gaan praten over zulke speciale vervoersbewijzen.

Van der Meer hoopt dat als mensen meer gebruik maken van bus en trein, files op in en rond Nijmegen uitblijven Tijdens de afgelopen Vierdaagse was er enkele malen een verkeerschaos. En woensdag liep het bij het eerste concert van Coldplay op De Goffert helemaal uit de hand. Urenlang zat de regio op slot.

Van der Meer vindt de Zevenheuvelenloop een goed voorbeeld waarbij de organisatie er alles aan doet om de lopers via de trein naar Nijmegen te laten afreizen. Andere evenementorganisaties moeten hiervan leren.

Volgens Marjanne Manders van concertbureau Mojo heeft haar organisatie afgelopen jaar al met de NS gesproken over kortingskaarten voor de bezoekers. “Dat heeft echter niks opgeleverd.” Wel heeft de NS extra en langere treinstellen naar Nijmegen ingezet. Mojo, die jaarlijks zo’n zes concerten op De Goffert organiseert, steunt Van der Meer om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. Via de mail krijgen concertbezoekers al vooraf informatie over de openbaarvervoersmogelijkheden. Naar de twee concerten van Coldplay kwam circa de helft van de bezoekers nog met de auto. Voor de combikaarten, busrit vanuit diverse steden naar De Goffert met een Coldplayticket, bestond zeer weinig belangstelling.

Bron: De Gelderlander