Nijmegen keert terug in Park Lingezegen

park-lingezegenNijmegen komt terug in de gemeenschappelijke regeling Park Lingezegen en zal dan ook bijdragen aan de beheerkosten van het park. Dat zegt de Nijmeegse GroenLinks-wethouder Jan van der Meer.

Hij onderhandelt nog met de provincie over de voorwaarden waaronder Nijmegen terug kan keren in die regeling door alsnog de bestuursovereenkomst te tekenen die Arnhem, Overbetuwe en Lingewaard in 2008 al sloten.

Van der Meer werkt aan een voorstel dat nog door de Nijmeegse politiek moet. Hij vraagt de andere gemeenten om geduld te hebben. „Het komt echt goed”, zegt hij.

Nijmegen vond meebetalen aan het beheer van Lingezegen eerder te ver gaan, maar ziet nu een mogelijkheid als de 180 hectare grote landschapszone tussen Oosterhout en Lent bij de gemeenschappelijke regeling getrokken wordt. Nijmegen betaalt nu alleen voor de aanleg en het beheer van die natuur.

De druk op Nijmegen om mee te doen aan Lingezegen nam de laatste tijd toe. De andere gemeenten betalen namelijk meer voor het beheer als Nijmegen niet meedoet.

Bron: De Gelderlander