Nijmegen krijgt extra oplaadpunten elektrische motorvoertuigen

oplaadpuntDe gemeente Nijmegen plaatst de komende twee weken zes nieuwe oplaadpunten voor elektrische motorvoertuigen. Het zijn de eerste publieke oplaadmogelijkheden in Nijmegen buiten de parkeergarages. In de garages Eiermarkt, Kelfkensbos en de nieuwe Keizer Karelgarage staan al zogenaamde e-palen.

De zes nieuwe locaties zijn: Julianaplein, Daniëlsplein, winkelcentrum Leuvensbroek, Zwanenveld 53ste straat, winkelcentrum Hatert en de Pijlpuntstraat in Nijmegen-Noord. De oplaadpunten worden in samenwerking met de stichting e-laad geplaatst. E-laad is een samenwerkingsverband van elektriciteitsproducenten en netwerkbeheerders dat publieke oplaadpunten voor elektrische auto’s plaatst en onderhoudt. De gemeente bekijkt of het mogelijk is om het aanbod volgend jaar verder uit te breiden.

Wethouder Henk Beerten (Mobiliteit) is blij met de uitbreiding van het aanbod: “Nijmegen was een van de eerste gemeenten in Nederland waar je een elektrische auto in openbare parkeergarages kon opladen. Deze nieuwe oplaadpunten zijn een goede aanvulling daarop. Op deze manier verlaag je de drempel voor mensen om elektrische auto’s te kopen en stimuleer je duurzame mobiliteit. Zo kunnen we samen met de huidige en toekomstige bezitters van elektrische auto’s bijdragen aan een schoner en stiller Nijmegen.”

Collega-wethouder Jan van der Meer (Klimaat&Energie): “Nijmegen heeft duurzaamheid en het terugdringen van de CO2 uitstoot hoog op haar agenda staan. Schoon, stil en zuinig elektrisch vervoer past in ons streven om Nijmegen om te vormen in een energieneutrale stad.”

Gebruikers van de oplaadpunten kunnen via www.e-laad.nl bij één van de aanbieders een oplaadpas aanvragen en een abonnement afsluiten.