Nijmegen krijgt Van der Valk hotel in Lent

hotel-van-der-valk-iiDe gemeente Nijmegen en Van der Valk sluiten vandaag een koopovereenkomst om de bouw van een viersterren Van der Valk hotel in Lent mogelijk te maken. Het hotel komt bij het nieuwe station Nijmegen Lent. Komend vanaf Arnhem zal het gebouw goed zichtbaar zijn. Vlak ervoor splitst de Prins Mauritssingel zich binnenkort links in de weg richting Waalbrug en rechts naar de nieuwe stadsbrug De Oversteek.

Het hotel wordt gebouwd naar de wensen en eisen van de toekomst. In de eerste schetsen bestaat het gebouw uit twee delen, waarbij een toren van maximaal 60 meter hoog het meest in het oog springt. Het gebouw krijgt een inpandige parkeergarage voor de bezoekers van het hotel. Verder krijgt het hotel een luxe, transparante uitstraling en er zal er veel aandacht zijn voor duurzaamheid.

De gekozen plek ligt op een kruispunt van wegen en spoor (Knoop Lent), vlak tegen het toekomstige centrumgebied van de Waalsprong aan (De Citadel). Op het knooppunt van de belangrijkste wegen en het nieuwe station Nijmegen Lent is ruimte voor stedelijke voorzieningen en hoogbouw. Dit station is in 2013 klaar, net als het nieuwe splitsingspunt van de Prins Mauritssingel.

De familie Van der Valk ziet kans om op deze plek een viersterren hotel te bouwen en wil in 2014 met de bouw starten. Daarmee krijgt Nijmegen een luxe hotel aan de noordzijde van de stad. Een hotel waar ook behoefte aan is, zo blijkt uit onderzoek. De gemeente Nijmegen wil deze ontwikkeling mogelijk maken en bereidt een bestemmingsplan voor.

In de Waalsprong (Nijmegen-Noord) worden in totaal zo’n 12.000 nieuwe woningen gebouwd, waarvan er al ruim 3000 klaar zijn. De verwachting is dat in 2040 twintig procent van de Nijmegenaren in Nijmegen-Noord woont en het inwoneraantal van Nijmegen als geheel met 10 procent is gestegen. Vandaar dat de wegen, de infrastructuur en de omgeving hierop aangepast worden. De realisatie van het hotel bij Lent wordt gezien als positieve impuls voor de Waalsprong die meer ontwikkelingen in dit gebied kan stimuleren.