Particulieren gaan woningen bouwen in Nijland (Waalsprong)

Geen titel / No titleOp donderdag 18 november ging, in een feestelijke sfeer, de eerste ontwikkelvereniging voor het CPO-traject (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) in Het Nijland officieel van start. Wethouder Jan van der Meer bepaalde de volgordebepaling door officiële loting.

Wethouder Jan van der Meer deed de formele loting, waarmee nu de volgordebepaling van de leden is vastgesteld. Marco Vlemmix van Bouwen in Eigen Beheer: “Dat is voor de deelnemers toch een spannend moment. Na afloop van het ontwikkeltraject blijkt echter altijd, dat bijna iedereen een geschikte plek voor zijn woning heeft kunnen vinden.”

Wethouder Van der Meer haalde in zijn toespraak persoonlijke herinneringen op aan zijn eigen wooncarrière: “Een woning kopen, is spannend. Zélf je woning ontwikkelen misschien nog wel meer! En wij volgen met belangstelling hoe jullie dat samen gaan doen, want als het project slaagt, volgen er meer plekken voor CPO in de Waalsprong.”

De eerste stap van de ontwikkelvereniging is om de woonwensen te inventariseren: type woning, grootte van de woning, bouwstijl en vooral ook bijzondere en persoonlijke woonwensen. Er wordt een plan van aanpak opgesteld en er worden bijvoorbeeld verkavelingsproeven gemaakt om te bekijken of er voor iedereen een geschikte plek is binnen het plan. Wie na deze eerste periode (die tot het einde van het jaar, begin volgend jaar duurt) toch nog besluit uit te stappen, krijgt het inleggeld terug. Voor de vereniging begint daarna het echte ontwerpproces.

Belangstellenden die meer informatie willen of nog twijfelen, doen er goed aan een persoonlijk gesprek aan te vragen bij het begeleidend adviesbureau “Bouwen in Eigen Beheer”. Later inschrijven is uiteraard ook nog mogelijk.

Bron: Weekblad De Brug