Promotie evenementen en gsm-parkeren op achterzijde parkeerkaartjes

gebroedersvanlimburgfestival_2Vanaf deze week start de gemeente Nijmegen een proef met promotie van Nijmeegse evenementen en lokale acties op de achterzijde van parkeerkaartjes. Op 325.000 parkeerkaartjes wordt de komende tijd de aandacht gevestigd op gsm-parkeren, het Gebroeders Van Limburgfestival en het evenement Nijmegen Forever Free. Parkeerders maken kans op gratis toegangskaarten voor het Riddertoernooi op 29 augustus en op 25 euro gsm-parkeertegoed. Wie zich gedurende de actieperiode aanmeldt voor gsm-parkeren, hoeft bovendien geen inschrijfkosten te betalen.

De gemeente wil de ruimte op parkeertickets benutten om lokale evenementen en acties van Nijmeegse MKB-bedrijven onder de aandacht van bezoekers te brengen. Het eerste evenement is het Gebroeders Van Limburgfestival, dat plaatsvindt op 29 en 30 augustus. Op deze dagen kunnen bezoekers de Middeleeuwen in de Nijmeegse binnenstad herbeleven, onder meer met een Riddertoernooi in het Valkhofpark. Parkeerders maken nu kans op gratis toegangsbewijzen daarvoor.  Ook Nijmegen ’44 Forever Free staat op de parkeerkaartjes. Dit is een nieuwe serie activiteiten in de aanloop naar en op 20 september, waarmee Nijmegen de operatie Market Garden in de Tweede Wereldoorlog herdenkt en 65 jaar bevrijding viert.

Parkeerders kunnen de komende tijd ook een actiecode op hun kaartje aantreffen, waarmee ze kans maken op een gratis tegoed van 25 euro voor gsm-parkeren. Dit is een betaalwijze voor parkeren op straat in Nijmegen (naast muntgeld, chipknip en creditcard). Om hiervan gebruik te maken, moet de automobilist zich eerst inschrijven bij één van de twee aanbieders (Park-line of Parkmobile). Via www.nijmegen.nl/gsmparkeren kan dit tijdens de actieperiode gratis. Gsm-parkeerders betalen voor de exacte duur van het parkeren tegen het geldende parkeertarief. Als de gebruiker zijn auto parkeert, belt of smst hij naar zijn aanbieder, en als hij vertrekt meldt hij zich weer af. Aan het eind van de maand betaalt hij via zijn bankrekening.

Voor de gemeente Nijmegen is gsm-parkeren een goede aanvulling op de betaalmethoden. Daarnaast biedt het mogelijkheden om de parkeerdruk in de binnenstad in kaart te brengen en verder te reguleren. De gemeente Nijmegen heeft bijvoorbeeld al sinds 2007 het ‘Slimparkeren’, waarbij de reguliere gsm-parkeerder op parkeerterreinen  Wedren en Julianaplein tot 40 procent korting kan krijgen (afhankelijk van zijn parkeergedrag).

Lokale ondernemers die hun evenement, maatschappelijk initiatief of actie onder de aandacht willen brengen, kunnen informeren naar de mogelijkheden bij de afdeling Stadstoezicht van de gemeente Nijmegen, tel. (024) 329 28 37.