Rijk investeert 430.000 euro in extra groen voor Hatert

hartert_convenantHet ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) betaalt 430.000 euro mee aan het uitbreiden en opknappen van het groen in de wijk Hatert. Minister Gerda Verburg heeft woensdag 5 februari een ‘groenconvenant’ ondertekend met GroenLinks-wethouder Jan van der Meer en de wethouders van 12 andere gemeenten die ook Rijksgeld krijgen voor extra groen in hun krachtwijken.

Krachtwijken zijn wijken waar de komende jaren extra in wordt geïnvesteerd. Naast Nijmegen krijgen ook Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Dordrecht, Enschede, Heerlen, Leeuwarden, Maastricht, Rotterdam, Schiedam, Utrecht en Zaanstad een financiële bijdrage voor extra groen. Het ministerie van LNV betaalt hieraan mee omdat het vindt dat een vitale wijk niet zonder vitaal groen kan.

In Hatert wordt meebetaald aan drie groenprojecten. De zoom langs de West- en Zuidkant van de wijk is groen maar oogt eentonig. Samen met bewoners wordt dit groen opgewaardeerd tot Park Hatertzoom waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en recreëren. Ten tweede komt er in Hatert een nieuw park in het noordoosten van de wijk op een terrein dat nu nog braak ligt. Het derde project biedt ruimte aan ideeën van de bewoners. De bewoners kunnen zelf projecten aanwijzen die de wijk groener maken.