Start Binnenstadservice.nl voor bereikbare en schone stad

binnenstadservicenlWoensdag 16 april start de proef Binnenstadservice.nl in Nijmegen. Vanaf dit distributiecentrum worden transporten van en naar de stad centraal en efficiënt aangestuurd. Deze nieuwe vorm van distributie, bedacht door de winkeliers zelf, zou een alternatief kunnen zijn voor venstertijden en een milieuzone. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de Provincie Gelderland en de gemeente Nijmegen omarmen dit initiatief vanwege het verbeteren van de bereikbaarheid en de leefkwaliteit in de binnenstad.

Het distributiecentrum Binnenstadservice.nl, gelegen buiten het centrum van de stad, fungeert als afleveradres voor twintig aangesloten winkeliers. Vanuit dit punt worden alle goederen gebundeld en in één keer naar de winkeliers gebracht. Dit moet de transporten van en naar de binnenstad efficiënter en dus milieuvriendelijker maken. Het afleveren van goederen door transporteurs is 24 uur per dag mogelijk, wat vervoeren buiten de spits en venstertijden mogelijk maakt.

GroenLinks-wethouder Jan van de Meer, verantwoordelijk voor mobiliteit, milieu en groen in Nijmegen, heeft vandaag het eerste pakket bezorgd bij een aangesloten winkelier op de nieuwe manier: vanaf Binnenstadservice.nl met een milieuvriendelijke bestelbus vol goederen voor alle winkeliers in de binnenstad.