Start nieuwbouw Waalfront komt als geroepen

handelskadeUit onderzoek van de gemeente blijkt dat er in Nijmegen een opvallend grote vraag is naar centrumstedelijke wooncomplexen. De aangekondigde bouw van 540 wooneenheden aan de Waalhaven in Nijmegen-West, fase één van het Waalfrontplan, komt volgens GroenLinks-wethouder Jan van der Meer dan ook als geroepen. Met name meer (werkende) jongeren willen steeds vaker in het centrum of dicht bij het centrum wonen, meldt Van der Meer.

Deze jongeren hebben geen moeite met hoogbouw, zolang er een levendige omgeving is rond die complexen: winkels, horeca, culturele centra en andere bedrijvigheid. Deze doelgroep heeft vooral interesse in huurwoningen.

De wethouder wil dan ook na de bouw aan de Waalhaven prioriteit geven aan ontwikkeling van wooncomplexen op de locatie van Metterswaene bij het station en op de plek van Vissers Meubelen achter de spoortunnel. Hij acht ook de nieuwbouw voor jongeren in de nog te bouwen compacte woonwijk de Citadel kansrijk. Vrijdagmiddag werd in de voormalige pershal van De Gelderlander een grote promotiecampagne van de geplande nieuwbouw gestart. Met de leus ‘Waalfront. Vrijheid in de stad’ gaat de ontwikkelaar de nog te bouwen appartementen onder de aandacht brengen. De ontwikkelingen zijn te volgen via www.waalfrontnijmegen.nl.

In april start de sloop van de pershal. Begin 2015 is de oplevering van de nieuwbouw op deze kade. Behalve woningen zijn hier ook horeca en werkruimten voor creatieve beroepen gepland. Het bouwplan voor het Waalfront- van de Waalhaven tot de stadsbrug – telt in totaal 2.600 woningen. Voor de realisering is ruim 12 jaar uitgetrokken.

Bron: De Gelderlander