Subsidieverlening zonnepanelen en zonneboilers gewijzigd

zonnekracht-wijkcentrum-hatertDe gemeente Nijmegen heeft de subsidieregeling voor zonnekracht gewijzigd. Vanaf heden bestaat er geen aparte subsidie meer voor zonnepanelen en zonneboilers, maar kunnen particulieren 20 procent van de aanschafprijs gesubsidieerd krijgen via de ‘premieregeling energieaanpak particuliere woningen’. Binnen die regeling worden ook andere energiebesparingsmogelijkheden gesubsidieerd.

De ‘premieregeling energieaanpak particuliere woningen’ is in 2011 vastgesteld. Via deze regeling kunnen particulieren 20 procent subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen, zoals isolatie of een milieuvriendelijke pelletkachel. Voorwaarde is een minimale investering van 2500 euro in energiebesparing, met een maximum van 1000 euro subsidie. Ook zonnepanelen vallen onder deze premieregeling. Daardoor ontstond een dubbeling met de bestaande subsidieregeling ‘Zonnekracht voor zonnepanelen en zonneboilersystemen’. Het college heeft daarom besloten deze ‘zonnekracht’-regeling te laten vervallen.

De belangstelling voor zonne-energie in Nijmegen is groot. In 2010 en 2011 overtrof de subsidievraag van particulieren binnen een dag het beschikbare bedrag. In die jaren werd in totaal 300.000 euro subsidie aangevraagd voor zonneboilersystemen en zonnepanelen, waarmee Nijmeegse huishoudens voor een deel in hun eigen energiebehoefte kunnen voorzien.

Duurzaam punt Het Groene Hert aan de Burchtstraat geeft belangstellenden advies over subsidiemogelijkheden voor energiebesparing.

Woningcorporaties
Voor woningcorporaties blijft in 2012 en 2013 wel een aparte subsidieregeling voor boilers en zonnepanelen bestaan. Hiervoor komen ook collectieve zonneboilerssystemen in aanmerking. De gemeente Nijmegen zet subsidiegelden in vanuit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing van het Rijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *