Uitstel voor nachttrein Nijmegen

nachttrein_largeHet is uitgesloten dat Nijmegen vóór 2012 wordt aangesloten op het nachttreinennet naar de Randstad. Het stadsbestuur wil wel meebetalen aan een proef, maar vindt dat ook de provincie en de Stadsregio met geld over de brug moeten komen. Deze partners aarzelen echter.
De NS wil deze maand al duidelijkheid, in verband met het vaststellen van de dienstregeling voor 2010 en 2011. Die deadline komt voor Nijmegen dus te vroeg.

De kosten voor aansluiting op het nachtnet via Brabant bedragen in de proeffase 7 ton tot 1 miljoen euro. De grote steden in Brabant zijn al in 2008 aangesloten op het nachtnet (donderdag, vrijdag en zaterdag). Voor een proef van drie jaar hebben steden en provincie samen 5 miljoen euro betaald. Uit de proef blijkt dat deze nachttrein kostendekkend kan rijden.

De Nijmeegse wethouder Jan van der Meer hoopt dat de provincie en Stadsregio het komend halfjaar alsnog over de brug komen met geld. Maar dan voor na 2012. Mogelijk sluit dan ook Arnhem op het nachtnet aan.

Bron:  De Gelderlander