Week van het energiezuinige huis

a-huis-180-sVan 11 tot en met 16 april organiseert de gemeente Nijmegen samen met Het Groene Hert de week van het energiezuinige huis. Hiermee willen zij een impuls geven aan woningisolatie en verduurzaming van woningen in Nijmegen. De gemeente stelt voor de eerste 1000 belangstellenden gratis een Duurzame Waardekaart (normaal € 25) beschikbaar.

Isolatiebeurs 14, 15, 16 april
Het duurzame punt Het Groene Hert organiseert deze week een isolatiebeurs van drie dagen. Mensen krijgen uitleg over de isolatiesubsidie van de provincie, adviseurs bekijken met de klant de persoonlijke situatie en bedrijven presenteren hun isolatiemogelijkheden. Op donderdag om 19.00 uur geeft de gemeente een toelichting op de subsidie en op zaterdag 16 april presenteert Sarah Monkau om 14.00 uur haar boek ‘Ecowinst voor woningen’. In dit handboek staan veel ideeën om een huis energiezuinig te maken. Bekijk het hele programma op de site www.hetgroenehert.nl.

Regionale Duurzame Waardekaart
Het Groene Hert brengt de eerste regionale editie van de Duurzame Waardekaart uit. Op de kaart staan gunstige aanbiedingen van duurzame producten en diensten. Op de regionale editie staan tevens aanbiedingen uit de regio. De gemeente Nijmegen geeft de eerste 1.000 regionale Duurzame Waardekaarten (ter waarde van € 25) gratis weg via Het Groene Hert. Belangstellenden kunnen er een komen ophalen en krijgen er meteen korting mee op energiebesparende producten.

Woningcorporaties
Ook de Nijmeegse woningcorporaties zijn actief met het verduurzamen van hun woningvoorraad. Directeur Adri van Grinsven van Standvast Wonen opent woensdag 13 april om 14.00 uur in Zwanenveld een voorbeeldwoning voor bewoners om te laten zien hoe hun woning wordt aangepast. De voorbeeldwoning heeft vloerisolatie, HR++ glas en een zonneboiler. Michiel Hustinx, hoofd Milieu van de gemeente overhandigt op dit tijdstip een regionale Duurzame Waardekaart aan een van de bewoners in Zwanenveld.
Talis voorziet haar woningen in Hatert van zonne-energie en past led-verlichting toe en Portaal gaat haar woningen voorzien van dubbelglas en een HR++ cv-ketel. Alle corporaties stimuleren hun bewoners actief om ook in hun huishouden energiebewust te zijn.

European Sustainable Energy Week
De week valt samen met de European Sustainable Energy Week waarin de gemeente Nijmeegse projecten op het gebied van duurzaamheid ook op Europees niveau zichtbaar maakt.

€ 500 isolatiesubsidie

De provincie Gelderland stelt dit jaar subsidie beschikbaar voor de isolatie van dak-, vloer- en gevel.  Men krijgt subsidie voor eenderde van de kosten tot maximaal € 500. De voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen zijn dat men eigenaar en bewoner van het te isoleren huis is, de woning voor 1980 is gebouwd en de WOZ-waarde op 1 januari 2009 maximaal € 350.000,- is. De subsidie kan worden aangevraagd in Het Groene Hert of via de digitale balie van de gemeentesite www.nijmegen.nl

 

 

 

 

Voor de redactie:

Dit is een gezamenlijk persbericht van gemeente en duurzaam punt Het Groene Hert.

Zie ook bijgevoegd logo Het Groene Hert.

 

Tip voor een persbezoek:

–          De opening van de isolatiebeurs op donderdag 14 april om 19.00 uur, in Het Groene Hert, Burchtstraat 126.

–          De opening van de voorbeeldwoning van Standvast op woensdag 13 april om 14.00 uur, Zwanenveld 5245.

 

Contactpersoon

Voor gemeente: Persvoorlichting 329 2380

Voor Het Groene Hert: Colet Falke 06-18 666 341.