Blog: Betere bewegwijzering parkeergarage

parkeergarage-kelfkensbosDe ingang van de parkeergarage Kelfkensbos wordt sinds kort beter aangegeven. Op de weg is de bewegwijzering aangebracht zodat mensen de ingang niet meer kunnen missen. Ik kreeg daar namelijk klachten over. Er waren teveel mensen die de ingang misten en vervolgens terecht kwamen in de garage van het casino of de Eiermarktgarage. En die laatste is er alleen voor langparkeren met dagkaarten van 10 euro.

In 2008 hebben we een verschil gemaakt tussen de Kelfkensbosgarage en de Eiermarktgarage. Kelfkensbos is er alleen voor kortparkeerders met alleen een uurtartief en de Eiermarkt alleen voor langparkeerders met dagkaarten. Dat verschil is er niet voor niets. De Eiermarktgarage zit midden in een woonbuurt. Er wonen zelfs mensen bovenop. Nu we daar werken met dagkaarten hebben deze mensen veel minder overlast van komende en gaande auto’s. Bovendien krijg je daardoor minder verkeersopstoppingen tussen Eiermarkt en Kelfkensbos.  

We hebben volop gecommuniceerd dat er alleen nog maar dagkaarten te koop zijn in de Eiermarkt. Het staat aangegeven op verschillende borden naar de garage toe. Er is sinds kort een dynamisch lichtbord bij de ingang waarop mensen worden gewaarschuwd over de tariefstelling. Toch zijn er altijd nog mensen die verrast worden door het bedrag.  Maar ik ben zo’n beetje door de mogelijkheden heen om dat nog duidelijker te communiceren.

Ik hoop wel dat mensen de ingang van de parkeergarage Kelfkensbos nu beter weten te vinden en niet meer voorbij rijden. Want voor een kort bezoekje aan de stad per auto dan moet je toch echt in deze garage zijn.