Blog: Melrose Place

melrose-plazeHet borrelt en bruist in de Waalsprong. Hijskranen bevolken de plaats waar straks de tweede stadsbrug verrijst. De graafwerkzaamheden voor het nieuwe Citadel College zijn begonnen. In Laauwik worden volop woningen gebouwd. In onze plannen beleeft een voor Nijmegen nieuw fenomeen zijn officiële primeur: Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Ofwel CPO.

CPO is veel dingen tegelijk, maar vooral het in vrijheid samen bouwen van je eigen buurt. Samen een programma van eisen opstellen, een ontwerp (laten) maken, zelf aan het roer van het bouwproces staan, Met dit vernieuwend woonconcept kun je perfect terecht in de Waalsprong, met zijn ruimte de ideale proeftuin voor mensen die vrijer willen wonen of net iets anders willen dan  ‘gewoon’. CPO is interessant voor huidige Waalsprongers, maar ik zie ook volop mogelijkheden voor Nijmegenaren aan de andere kant van het water. Voor Bottendalers, benedenstedelingen en Nijmegen-Oostenaren bijvoorbeeld die toe zijn aan een nieuwe stap en hun boven- of benedenwoning graag inruilen voor een duurzame variant in het groen. Die samen met vrienden en bekenden hun langgekoesterde afwijkende woonwensen willen verwezenlijken, zoals een gezamenlijke atelierruimte of een zwembad à la Melrose Place. Of die van hun hobby hun beroep willen maken en graag een trattoria aan huis beginnen.

Begint het al te borrelen en te bruisen? Kom dan op zaterdag 21 mei a.s. vanaf 14.00 uur naar de CPO-projectlocatie Vossenpels-Zuid in Lent. Alles kan, alles mag. Vertel eens: waar plant jij je vlag?

Jan van der Meer, wethouder voor de Ruimtelijke Ontwikkeling Waalsprong

Deze column staat ook op de nieuwe site van de Waalsprong: http://www.waalsprong.nl/