Extra parkeerlaag op parkeerdek CWZ

parkeerdek_na_6Het parkeerdek bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) wordt uitgebreid met een extra parkeerlaag. Ook wordt het parkeerterrein aan de voorzijde van het ziekenhuis efficiënter ingericht. Hiermee kan het aantal beschikbare parkeerplaatsen (nu 1056) uitgebreid worden met 350 plekken. Dat principe-besluit heeft het college van burgemeester en wethouders in overleg met het CWZ vandaag genomen. De gemeenteraad zal worden gevraagd hiermee in te stemmen.

Vanaf april 1992 reguleert het gemeentelijk parkeerbedrijf de parkeerexploitatie bij het CWZ. In de afgelopen jaren is het aantal bezoekers van het CWZ sterk gestegen en is een tekort aan parkeergelegenheid ontstaan. Om die reden parkeert het personeel van het CWZ sinds 2005 hun voertuigen bij het Goffertstadion.

De bouw van een extra parkeerlaag op het bestaande parkeerdek en een andere inrichting van het parkeerterrein aan de voorzijde van het ziekenhuis moet zorgen voor een grotere parkeercapaciteit. De bouw van de extra parkeerlaag wordt dusdanig uitgevoerd dat het in de toekomst altijd nog mogelijkheid is de capaciteit nog verder te vergroten, bijvoorbeeld als de raad kiest voor De Goffert als plek voor het Topsport Innovatiepark.

Bedoeling is dat het extra parkeerdek gelijktijdig wordt gerealiseerd met de bouw van een zogenoemd ‘spoedplein’ achter het huidige parkeerdek. 

De uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen bij het CWZ kost 5,6 miljoen euro. Om de uitbreiding te kunnen bekostigen stelt het college de gemeenteraad voor om het parkeertarief bij het CWZ per 1 januari 2010 te verhogen. Het tarief gaat dan van 0,75 naar 1,- per uur.