Gratis fietsen en scooters opladen in de Mariënburgstalling

verkeersbordoplaadpuntIn de fietsenstalling naast de Mariënburggarage in het centrum van Nijmegen komen tien openbare oplaadpunten voor elektrische scooters en fietsen. Bezoekers die hun vervoermiddel parkeren in de bewaakte fietsenstalling kunnen daar gratis groene stroom tappen. De aansluiting past op vrijwel alle merken en typen elektrische voertuigen. Milieuwethouder Jan van der Meer opent de oplaadpunten op 19 december.

De openbare oplaadpunten, de eerste in Nijmegen, zijn een initiatief van de gemeente Nijmegen. De gemeente initieert en ondersteunt projecten die bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en de bereikbaarheid van de stad en het terugdringen van geluidsoverlast en CO2-uitstoot.

De oplaadpunten in de Mariënburgstalling komen voort uit de campagne Stil, Snel, Schoon. Deze campagne is een initiatief van de Gelderse Milieufederatie met gemeente Nijmegen, de Stadsregio Arnhem Nijmegen, provincie Gelderland, gemeente Arnhem en een aantal leveranciers van elektrische tweewielers. In de stadsregio Arnhem Nijmegen komen meer oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Locaties met oplaadpunten worden aangeduid met een logo: de ‘e’ met een stekker eraan.

Ter gelegenheid van de opening op 19 december krijgen bezoekers van de Mariënburgstalling warme chocolademelk en koek. De opening van de oplaadpunten is tegelijk het startsein voor de zogenaamde e-scooterestafette; in Arnhem en Nijmegen rouleert vanaf 19 december een e-scooter tussen verschillende gebruikers. Zij rijden een aantal weken op de scooter en geven hun bevindingen weer op een speciale weblog. Daarnaast promoten ze de scooter onder anderen bij collega’s, familie en kennissen en buurtgenoten.

Meer informatie over de Nijmeegse klimaatcampagne: www.onsgroenehert.nl