Met GroenLinks op 1, blijft Nijmegen op 1

Woensdag aanstaande is het moment om Nijmegen weer een stuk groener te kleuren. Met een beetje mazzel wordt GroenLinks de grootste partij waardoor GroenLinks de onderhandelingen kan starten en mooie dingen geregeld kan krijgen in het coalitieakkoord. Dit is essentieel. De stad staat namelijk de komende vier jaar voor een immense opgave als het gaat om de warmtetransitie.

Deze operatie is te vergelijken met de stedelijke vernieuwing van de jaren 80/90 of zelfs met de wederopbouwperiode. Overal moeten straten open want aardgasnetten moeten weg, warmtenetten erin en elektriciteitsnetten verzwaard en elk gebouw moet worden aangepast. De komende periode zullen in Nijmegen zo’n 8 wijken moeten worden aangewezen die van aardgas afgaan. Wijken waar mensen moeten worden geïnformeerd en geactiveerd en waar afspraken moeten worden gemaakt met bouwers, installateurs, netbeheerder en warmtebedrijven. Van belang is dat de bewoners die als eerste aan de beurt zijn voldoende worden gecompenseerd. Dat betekent dat de politiek hier geld voor moet vrijmaken, zowel landelijk als lokaal.

Daarom is het zo belangrijk dat GroenLinks hier het voortouw in neemt. Onze wethouder, Harriët Tiemens, weet wat er nodig is en kan ervoor zorgen dat deze warmtetransitie in Nijmegen soepeltjes en voor iedereen acceptabel verloopt. GroenLinks zit sinds 2002 onafgebroken in het Nijmeegse college van B&W. Samen met Nijmeegse inwoners en bedrijven heeft GroenLinks mooie dingen mogen realiseren in en voor de stad waardoor Nijmegen dit jaar zelfs een Europese modelstad is geworden.

Dat smaakt naar meer en er is nog genoeg te doen zoals een verdergaande aanpak voor schone lucht, nog meer groen in de stad en de immense klus van de warmtetransitie. Steun ons daarbij en maak GroenLinks wederom de grootste. Dat past ook in dit jaar van Nijmegen als European Green Capital. Met GroenLinks op 1, blijft Nijmegen op 1. En als u vindt dat ik eveneens een steentje heb bijgedragen aan dit groene succes, kijk dan onderaan lijst 2 waar allerlei lijstduwers met elkaar concurreren voor een sympathy vote.