Nieuw Nachtegaalplein moet groener

nachtegaalplein1Het Nachtegaalplein en omgeving in Nijmegen-West krijgen de komende jaren een veel groener uiterlijk. Dat wil GroenLinks-wethouder Jan van der Meer.

Na de zomer van 2010 start woningcorporatie Portaal met de sloop van 270 afgeschreven huisjes in deze buurt.

Daar komen 208 woningen voor terug. Een groot deel van de nieuwe woningen krijgt dan een voortuintje met een heg. Dat onbreekt nu in deze buurt. De huisjes staan pal aan de straat.

Ook het versteende plein krijgt na de vernieuwing een stevige groene impuls. Wethouder Jan van der Meer laat hiervoor momenteel plannen uitwerken. Er wordt hierbij onder meer gedacht aan extra ruimte voor klimplanten. De wethouder hoopt dat Portaal bereid is een deel van ‘vergroening’ te financieren. “Maar uiteraard draagt ook de gemeente bij.” Portaal legt de bal voorlopig bij de gemeente. “Het plein is openbare ruimte”, aldus een woordvoerder.

Van der Meer vindt de groene aanpassing zeer gewenst. Uit onderzoek is gebleken dat met name de bewoners in Nijmegen-West klagen over een gebrek aan groen in de eigen woonomgeving. Cijfers tonen ook aan dat West over de minste groene perken en bomen beschikt van alle Nijmeegse wijken.

Bron: De Gelderlander