Nijmeegs Eigen Collectief afgetrapt in het Goffertstadion

nijmeegseigencollectief1Gisteravond is voorafgaand aan de wedstrijd N.E.C. – PSV het Nijmeegs Eigen Collectief officieel gepresenteerd. Het Nijmeegs Eigen Collectief is een initiatief van N.E.C. en Het Groene Hert, in samenwerking met de gemeente Nijmegen. Door de bundeling van krachten biedt dit nieuwe collectief iedereen in de regio Nijmegen, particulieren en bedrijven, op een voordelige manier duurzame groene energie. In de toekomst wordt het aanbod voor de leden verder uitgebreid met diensten die stuk voor stuk voordelig en waar mogelijk ook duurzaam zijn.

Commercieel Directeur N.E.C., Bart van Ingen: “In onze visie staat “ontwikkeling” centraal in ons handelen. We willen samen beter en daarom ontwikkelen we een omgeving waarin onze medewerkers, supporters en klanten het beste uit zichzelf kunnen halen. Maar dit bereiken we alleen door het samen te doen. Dit sluit naadloos aan op de visie van het Nijmeegs Eigen Collectief. We vinden het belangrijk dat onze klant ook financieel beter wordt van N.E.C. Voor veel ondernemers begint dit toch bij het rendement dat ze ervaren door middel van het businessclub lidmaatschap en supporters willen ook steeds meer waarde ervaren van hun seizoenskaart. Met het gezamenlijk inkopen van energie in het Nijmeegs Eigen Collectief voldoen we aan deze doelstelling, want we bieden aanzienlijke kortingen op de energienota. We hebben als club ook een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom kiezen we voor duurzame energie door het aanbieden van groene stroom, zo maken we de stad ook nog een stuk groener. We richten ons overigens niet alleen op de supporters van N.E.C., maar op alle Nijmegenaren. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit unieke collectief op termijn een positief effect heeft op de verdere ontwikkeling van de club.”

Jan van der Meer, Wethouder Gemeente Nijmegen: “Dit bijzondere initiatief ondersteun ik van harte. Nijmegen kent veel initiatieven waar mensen en bedrijven samenwerken om de stad duurzamer te krijgen. Wij geven reeds het goede voorbeeld en nemen – net als de buurgemeenten – voor 100% groene stroom en groen gas af. Samen met de buurgemeenten zijn we goed voor 30 miljoen kwh stroom. Dat is hard nodig. Want fossiele energie raakt op en de aarde warmt op. Met het gezamenlijk groene energie inkopen door bedrijven en inwoners maakt de stad Nijmegen weer vele duurzame meters.”

Stan Seveke, directeur van Het Groene Hert: “Wij stimuleren duurzame ontwikkeling. De kennis van het Groene Hert door de sleutelpositie in het duurzame speelveld met de overheid, bedrijfsleven en burgers als spelers, is onze bijdrage aan het initiatief. Samen met het bereik van de gemeente Nijmegen én de (zakelijke) achterban van N.E.C. is het Nijmeegs Eigen Collectief een kansrijk project op meerdere vlakken en versterkt de regio Nijmegen in haar koploperambitie in de steeds belangrijkere duurzame wereld”.

Voor iedereen die groene energie wil voor minder kan terecht op www.nijmeegseigencollectief.nl om de energiescan te doen. Om de deelname nog interessanter te maken zal het Nijmeegs Eigen Collectief elke deelnemer ook nog een financieel voordeel geven. De overstap van energieleverancier wordt volledig door het collectief geregeld en zij nemen alle zorg uit handen. Ook een eventuele boete bij de oude energieleverancier n.a.v. contractbreuk neemt het collectief voor zijn rekening.