P+R Waalsprinter ruim drie keer zo groot

ovatonde_4_mei_2009De uitbreiding van de P+R Waalsprinter is klaar en opent op 12 mei. Het transferium aan de Ovatonde is ruim drie keer zo groot geworden. Er is nu plaats voor 770 auto’s. Van te voren waren het er 220. Door de uitbreiding is de P+R beter toegerust op de groeiende vraag naar de Waalsprinter, de pendelbus tussen de Ovatonde en Nijmegen.

De uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen geldt in ieder geval gedurende de werkzaamheden aan de A325 die naar verwachting tot eind dit jaar duren. In de loop van 2010 gaat het totale aantal parkeerplaatsen terug naar 550. Het hoger gelegen gedeelte van P+R Waalsprinter wordt vanaf volgend jaar gebruikt door bouwverkeer.

De Waalsprinter is een goed alternatief voor mensen die snel en zorgeloos naar het centrum van Nijmegen of Heijendaal willen reizen, en hun auto goedkoop (voor 2 euro inclusief retourticket stad) en veilig willen parkeren. Dat geldt zeker als tijdens de ombouw van de A325 het autoverkeer hinder zal ondervinden van de werkzaamheden.

P+R Waalsprinter blijft de komende tijd in ontwikkeling. Zodra de directe verbinding tussen Oosterhout en de Ovatonde, de Keizer Hendrik VI Singel, klaar is (naar verwachting voor de Vierdaagse), wordt het mogelijk om P+R Waalsprinter ook per fiets te bereiken. Daarnaast komt deze zomer een extra uitvoegstrook vanaf de A15 die het verkeer direct en ongehinderd door eventuele files toegang geeft tot P&R Waalsprinter. Ook geven reisinformatiepanelen vanaf eind mei op knooppunt Ressen actuele informatie over de reistijd naar Nijmegen en de beschikbaarheid van parkeerplaatsen op het transferium. In een vergevorderd stadium zijn de Waalsprinterlijn richting Winkelsteeg en ‘Mijn Waalsprinter’, een project dat bedrijven in de gelegenheid stelt met eigen vervoer van het Waalsprinter-traject gebruik te maken.

Op 12 mei om 08.00 uur openen Jan van der Meer (wethouder Mobiliteit van de gemeente Nijmegen) en Jan Walraven (portefeuillehouder Openbaar Vervoer van de Stadsregio Arnhem Nijmegen) samen de uitbreiding van P+R Waalsprinter.