Stapper kan weer met de nachtbus

nachtbus_siteLate stappers die in Nijmegen uit zijn geweest kunnen vanaf vrijdag 18 december in het weekeinde weer met de bus naar huis. Breng, zoals de nieuwe naam luidt van het busvervoer in de wijde regio, rijdt vanaf dan in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag drie maal vanuit het centrum naar Nijmeegse wijken en omliggende dorpen.

De eindpunten van de zes nachtlijn zijn Doornenburg, Millingen, Wijchen, Druten, Lindenholt en Mook. Reizigers kunnen alleen opstappen bij het centraal station en op Plein 1944. De bussen vertrekken om 2.10, 3.20 en 4.30 uur vanaf het station en vijf minuten later vanaf Plein 1944. Een rit binnen Nijmegen kost 3 euro; wie naar bijvoorbeeld Winssen, Malden of Kekerdom wil, betaalt een euro meer. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de chauffeur.

De nieuwe service betekent een heropstanding van het nachtnet. Jaren geleden reden er ook ’s nachts bussen in het weekeinde maar daar werd bij gebrek aan belangstelling een punt achter gezet. Nu zou er wel behoefte aan zijn.

Bron:  De Gelderlander